Vårstädning

Har du börjat vårstäda ännu? Om inte så är det väldigt hög tid att börja, för snart är den riktiga sommaren här och då vill man gärna vara så färdig som möjligt för att istället bara kunna sitta ute i solen och njuta av värmen. Dra igång med krattningen så tidigt som möjligt. Beroende på hur stor tomt du har så kommer detta ta olika lång tid, så beräkna efter det.

Någonting många drar sig för att börja med är gräsklippningen. Det kan kännas jobbigt att behöva gå runt med en handgräsklippare på hela gräsmattan, ibland nästan flera gånger i veckan om det regnar tillräckligt mycket. Andra tycker att det är en rolig och trevlig syssla att klippa gräset och skulle aldrig vilja ha någonting annat än en handjagare. Som tur är så finns det väldigt många varianter att välja mellan när man köper gräsklippare. För den som inte vill gå till fots med gräsklipparen men ändå hålla kolla på längden och klippa själv passar en åkgräsklippare utmärkt. Med den får du istället köra runt på gården och göra nytta på samma gång, det kommer alltså knappt kännas som att du klipper gräset. Är du däremot mycket bortrest över sommaren så passar en robotgräsklippare bättre eftersom den klipper gräset utan att du behöver göra någonting. Även om man är bortrest så vill man att tomten ska se välvårdad ut, men det kan kännas jobbigt att be en granne om hjälp.

Det viktigaste med din gräsklippare är att den passar just dig och dina behov, och självklart att den klipper kort och snyggt.