Skapa konst med naturens resurser

Ibland kan man skapa konst med det man minst anar. Det kan tillexempel vara kläder, mat, blommor och annat som du vanligtvis inte brukar skapa konst med. Kanske kan det vara utvecklande för dig och din konstresa om du kan hitta några nya sätt att skapa konst på. Oavsett om du kommer att använda det sättet igen eller om det här blir enda gången så har du lärt dig något – vilket alltid är positivt.

Snö

När det börjar bli kallt och snön börjar falla finns det otroligt många möjligheter att skapa konst med snö. Du är säkert van vid att bygga snöbollar eller göra snöänglar – men det finns även andra typer av konst du kan skapa med snö. Om du har en funktionell snöslunga öppnar det upp för många nya konstformer med snö. Du kan du slunga snö på ett underlag som tillslut bildar ett konstverk. Glöm bara inte att ta kort på konstverket eftersom att snön antingen kommer att smälta eller blåsa bort.

Jord

På samma sätt som du kan använda snö kan du använda jord. Det är inte lika lätt att forma jord som det är att forma snö. Men med jord kan du göra mycket som du inte kan med snö. Dessutom kan du odla olika saker när du använder jord, vilket i sig är en konstform som kan vara ett sätt att uttrycka sig på. Kanske kan du kombinera jord och snö och skapa något helt nytt? Det är bara dina fantasier som sätter gränserna.