Konst för barn

Det är inte bara vuxna människor som kan skapa konst. Alla kan skapa konst, det även barn. För barn handlar det kanske inte om att det ska bli snyggt eller de ska få utlopp för en viss känsla. Barn går ofta på instinkter och vad som känns bra i stunden att skapa. Det är kanske då den mest rena och genuina konsten skapas egentligen?

Vattenfärg

Du kommer säkert ihåg hur det var att måla med vattenfärg. Det är en väldigt bra aktivitet för barn då det är lätt och smidigt att använda. Det enda du behöver är vatten, penslar, vattenfärg och ett papper. Sen är det även bra att ha ett förkläde och ett underlag så att det inte kommer vattenfärg över hela bordet.

Pärla

Minns du hur det var att sitta och pärla? Det har nog vi alla gjort och många barn tycker att det är väldigt roligt att pärla. Det är utmanande på en bra nivå, samtidigt som de får barnen att känna att de faktiskt skapar någonting. Genom att pärla kan barnen göra egna leksaker, prydnader, smycken, och mycket mer.

Lego

Lego är ett jättebra sätt för barn att aktivera sig både psykiskt och fysiskt. Här behöver barn tänka för att få ihop legobitarna, och ska de bygga något stort behöver de röra på sig. Det bästa med lego är nog att det lockar vuxna lika mycket som det lockar barn. På så sätt tycker oftast föräldrar och äldre syskon att det är minst lika roligt att skapa konst genom att bygga med lego som de mindre barnen gör.