Jobba med konst

Det finns många konstnärer som aldrig riktigt vågar ta steget till att faktiskt jobba med konsten och det är väldigt synd. Vi måste bevara och vara rädda om den kultur vi har i samhället, för den är mer värd än man kan ana. Många är nog osäkra på konstnärsyrket för att man inte vet hur det skulle fungera ekonomiskt, men allt man vill tillräckligt mycket kommer ordna sig i slutändan. Man kanske inte tjänar lika mycket som om man vore vd på et stort företag, men det viktigaste med jobb är faktiskt att man brinner för sitt arbete. Gör man inte det kommer allt man gör bli lite halvdant.

Vill man inte jobba endast med sin egen konst kan man alltid kombinera det med t.ex. läraryrket. Bra bild och formlärare behövs verkligen för att vi ska kunna erbjuda barn och ungdomar så bra utbildning som möjligt. Det kan även vara väldigt roligt att lära ut det man själv håller på med för skojs skull eller professionellt.

Om du vill sälja mycket konst så är det bäst att komma på originella idéer så att du inte behöver konkurrera med så många andra. Skapa någonting modernt som du tror folk vill köpa och som skulle passa bra in i många olika hem. Försök se vad som säljer bäst och skapa fler olika verk i samma stil. Du måste börja tro på din förmåga att lyckas som konstnär! Det kanske inte går vägen på första försöket, men med viljestyrka går det tillslut.