Måla abstrakt

Måleri och teckning är en populär hobby bland både barn och vuxna. Vissa målar väldigt verklighetstroget medan andra föredrar en mer tecknad stil. Det kan vara lätt att falla in i något av dessa fack eftersom så många andra målar sådant. Eftersom alla är bra på olika saker så kanske det inte fungerar så bra för alla, för det är ju väldigt svårt att måla så att det verkligen ser ut som någonting verkligt.

Ett alternativ för den som kanske provad båda dessa tekniker men inte riktigt lyckats kan vara abstrakt konst. Med abstrakt menas att man inte målar för att det ska se ut som någonting speciellt, utan uttrycker sig och visar känslor trots att man målar någonting icke-konkret. Kombinera olika färger och tekniker för att få fram det resultat du vill uppnå. Du behöver inte tänka så mycket på var du bör och inte bör göra, utan låt känslan styra vad som hamnar på pappret eller duken.

Det är väldigt populärt i dagsläget att utsmycka sitt hem med abstrakt konst, så om du målar i syfte att sälja så kan du faktiskt nå ut till en bred målgrupp. Tänk dock på att inte hasta igenom projekt bara för att det inte behöver efterlikna något, utan ge alla verk samma tid och kärlek som du skulle gett en verklighetstrogen målning. Man ser oftast på målningen om den är noggrant gjord oavsett om den är abstrakt eller inte. Våga testa åtminstone!